fredag 29 juni 2012

Bikes: Yamaha AT1 125cc Trail 1969

 Yamaha AT1 Trail 125cc

 Det svenska landslaget kom inte ens till kvartsfinal, som tröst kan jag säga att jag kom till final, i allafall när det gäller AT1,an. "Om man tar fan i båten så får man ro honom iland" -man kan säga att det blev en kamp mellan Yamaha och mig, då detta var ett vrak som jag köpte för 700kr i augusti förra sommaren. Allt var trasigt, läs (sönder slaget och misshandlat). Jag gav mig fan på att denna skulle renoveras till toppskick  om inte så för att återskapa ett tidsdokument. Yamaha AT1 den modell som startade "ut i skogen" enduro trenden.
Före renoveringen, här borde man ha insett vilka problem som väntade

Efter renoveringen, man höjer ribban under arbetets gång...

Idag fick den lämna mekbordet och rullas ut, som alltid  är det en del småstrul med att "starta upp" och jag kan erkänna att jag gjorde ett typiskt fel. Här har man gjort allt och då menar jag allt, och ändå glömde jag det mest väsentliga att byta packning i bensinkranen, rann som ett såll. Annars så gick den igång och den första test kilometern för  att kolla att allt lirar funkade bra. Nu ser den ju helt klar ut men det återstår att  dra en del  ledningar  till ljus och annat.


..en doft av 1969

4 kommentarer:

 1. Gratulerar till ett väl utfört värv.
  Thomas

  SvaraRadera
 2. Very nice jobb, Urban. Sååå snyyyggg!!!!!

  SvaraRadera
 3. Du är helt klart värt en ny Rädda en 125:a T-shirt. Blir det till å hissa upp den i taket eller en hedesplats i vardagsrummet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. vardagsrummet, eller på kontoret

   Radera