lördag 22 september 2012

Bikes: Motoplast Kit special Gata och racing

På tal om Suzuki

Hade besök av Thomas Grandell, Spinnin Wheel; vår mesta mc-demonterarare, likt en organdonator kan han prissätta de viktigaste delarna per mc modell. Märare,cdi-box, bromshandtag osv. Det var en trevlig eftermiddag, han räddade mig med en alufälg till min TA125,a så nu kommer framhjulet dit med rätt nav. I byte blev jag av med en del mc-skrot som blivit liggande. Bla. en Suzuki motor med  och lite annat.

Detta men Suzuki kom mig att tänka på att jag inte alltid har vurmat för små hojar, ägde ett tag en Motoplast med Suzuki 1100 motor, och allt annat som en fullracer från 1981 ska ha. Förvärvade denna skönhet fråm Åke Jonsson i Motala, för en billig peng, men insåg nog inte vädet vad jag hade köpt. Allt var nos utom motorn som hade garanteras 1400mil, och var som ny..Maskinen var ej färdigbyggd utan jag färdigställde den och designade om den för att passa mig. Även en lämplig lack som skulle illustrera min verksamhet. Passade även på att visa den på Norrtälje, med  0 resultat.  Minns att det följde med intyg på racing ramen från Italien, och annat, den gick underbart snabb som faaaan, och även snabbstyrd, föll nästan i kurvorna. Tyvärr fattade jag inte bättre utan sålde den till en snubbe i STHLM, detta var innan jag själv hade licens. Lackade även om den för att inte skrämma livet ur den nya köparen.1 kommentar:

  1. Du kan tro att jag jagat den där killen. Har fått tag på en snubbe som borde vara ägaren, men han förnekar all kännedom på telefon. Jag behöver en Motoplast med fet Suzuki-rova så någon snabb jäkel kan tvåla till Lindén i classic endurance.
    /Henke

    SvaraRadera