fredag 3 februari 2012

Bikes: "Save a 125cc" Honda SL125cc 1971

Rädda en 125,a

Det sägs att allt som är roligt kommer från västkusten, kanske är det så att dom faktiskt har det roligare på den andra sidan. Nu ligger ju inte Alingsås i Göteborg utan det ligger där det ligger dvs i Alingsås.

Jag var härom dagen i Alingsås, och bara det är ju roligt och att åka dit för att rädda några små motorcyklar gör ju livet ännu roligare.

Hittade denna fabriksnya Honda SL125 från 1971 som som fick se dags ljuset för första gången på många år.

Denn lilla juvel är helt orörd och har aldrig rullat på vägarna, och jag måste säga att det är en speciell känsla att titta på en 41 år nos motorcykel, där allt är orört, och de slitage som finns bara kommer från att ha skuffats runt i ett förådsrum.

Vad jag vet så importerades inte denna modell till Sverige, utan kom in via Honda handlare, man kan se på denna att den kom via Tyskland. Men allt har ju en annan sida, just denna hoj har någon "lånat" sadel och avgassystem, kan var en bagatell i sammanhanget för det finns ju E-bay, så det blir två köp där och sedan är den helt komplett, det svåra blir ju att avstå från att provköra, då det är , noll, noll, som gäller på mätarna.


Så kolla denna bildkavalkad

...här gäller noll tolerans

...på en orörd orginalare förstår man att allt har en början och ett slut och att alla små detaljer sitter där de sitter av en andledning...


2 kommentarer:

 1. Intressant, kanske den readan är orginal "tysklandsmodell".

  Färgen och dubbla emblem. Det med vingen verkar lite extra.
  Definitivt är ju blinkersen av tysklandsmodell. (Jfr t.exden tyska cb450:n)
  Hur är det då med sadel osv, uppenbart inte Honda?

  Kanske jag är helt fel ute? Berätta mera.

  SvaraRadera
 2. Tjena ,,intersssant kommentar, uppbart "gjord för den tyska marknaden, skiljer som sagt som du säger på tank och även sidoemblem där dekalen på den amerikanska är placerad bak på sidokåpan, vad det gäller sadel och systemet så har de "lånats" dvs plockats bort och sålts förmodligen, annars är den orörd, så det får jag fixa via E-bay..fast jag såg att kopletta system verkar var en bristvara, sadlar verkar "finnas"..om man kan hitta rätt sort..?

  SvaraRadera