tisdag 20 mars 2012

Bikes: Honda XL250 1976

...den dansade en sommar,


Det verkar finnas olika sorters människor inom mc-kåren , de som har skruvklåda och bara måste skruva sönder och förändra samt de som bara "sköter om ", byter olja och kör.


Killen som hade denna XL250 var nog den senare en som uppskattade hojen som den var och skötte den därefter.


Har lurat en tid på en bra "sommarhoj" en som kan ta en dit man vill och tillbaka, gärna med ett bra stuk, och förståss med ett utseende som "in the old days"


När jag fick ett tips om en annons på en XL250 från 1976, som bara hade gått 1400 mil så var det bara att slå till. Köpte den osedd, och det skulle visa sig att den bara hade gått 1069 mil. Denna Honda ställdes in i en källare 1985 och fick sedan stå i 26 år. Jämförelsen med ett bra vin ligger nära, då den var täckt med ett tjockt damm....ser bra ut otvättad
..alla detaljer finns kvar

....Honda tänke rätt..avluftning


...denna har inte sett mycket av lera


...speciell extra förstärkning..?


...äkta DID


..som ett bra årgångsvin ...hanteras varsamt


...magnesium...för att man ska veta att det är magnesium, eller?


bara älskar detta! alla dekaler finns kvar ...efter tvätt ...en tvätt, sedan service..detta nav har ej sett en grusgrop ...då inget ljus nått fram har färgerna bevarats3 kommentarer:

 1. Måste säga att jag blir lite avis, men å andra sidan så är inte såndäringa finskickshojar något för mig. Tips om du ska köra med den, kör aktivt samt låt den varva så håller den bättre.
  Thomas

  SvaraRadera
 2. Men Urban. Det är ju en 250 och inte en 125:a. Hur tänkte du nu?

  Men den e fin :-)

  SvaraRadera
 3. Tänkte att eftersom det är en 250 så får jag liksom två 125ér...eller nått i den stilen...det positiva är ju att fyrtakt antalet kommer starkt och sätter tryck på den redan länge inneboende tvåtakt..:) ..fick snurr på den igår, fast först sa glödlampan upp sig..tog en stund innnan jag fattade att det var 6volt i systemet....hmmm

  SvaraRadera