tisdag 27 november 2012

Bikes: 250cc Yamaha TD1C

250 cc Yamaha TD1C 1967

Har har blivit med (ännu) en racer. Denna gång en Yamaha  TD1C 1967 produktionsracer, och för er som inte vet vad det är så var det den racern som för alltid förändrade deltagandet i racing och startade en helt ny era långt in på sjuttiotalet.

Men jag brukar säga att man inte ska åka och "valpskåda", ni vet -"bra kolla lite"! risken är stor att man kommer hem med en hund. Jag skulle bara kolla på Jannes fina hojar och det slutade med detta och annat. Nu hör det till saken att jag har sökt (länge) efter en sådan här och när tillfället bjuds så ...
Denna  racer kommer från AVA MC i Sthlm, och kördes i debutant klassen av Jocke Becker, och hade visst ägds av Masen innan. Var den först kom ifrån är höjt i dunkel, men efterforskningar har inletts.

Igår började jag med att utföra lite "post- mortem" plocka av och kolla i vilket tillstånd den är i.
Den  insatta kan nog redan se att det verkar vara en TD1B ram om man ser på övre gaffelkronan i "plåt" och vid en nogrannare koll på ram nummer så står det T1 och det var just TD1B dvs den tidigare modellen. Vidare är det en fel tank och cuts, och frambromsen har bytts till en Fontana magnesium fyrbackad, en raritet fast fel på denna racer. Ramen har någon förstärkt (ett för den tiden naturligt ingrepp).
Fast  TD1C ska ge ett utryck av lätthet och luftighet i konstruktionen och vägde endast otankad 103,6 kilo och på det ca 40 kusar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar